„Жудња у нитима“ као чежња за бољим сутра

У Галерији „Сингидунум“ отворена је мултимедијална изложба „Жудња у нитима“, Марије Брамасоле. Поставка представља истраживање односа према свакодневним стварима, у овом случају то је текстил који указује да су обичне ствари пуне необичности.

Текстилна инсталација од папирних трака представља суштину живота, а милионске петље симболично су наши кораци. Нити које сачињавају комад текстила чувају приче, енергетске вибрације, међусобно комуницирају и прилагођавају се датој димензији.

„Користим текстил као метафору. Као чежњу да се неке ствари у друштву и у односима промене на боље. Један вапај за бољом комуникацијом између људи, чувањем односа што у породици што пријатељских односа јер све што нам универзум шаље није случајно“, објашњава текстилна дизајнерка Марија Брамасоле.

Усавршавање у Линцу и Бечу донело је Марији Брамасоле искуство у графичком и веб дизајну, маркетингу и анимацији као и интересовање за примену технологије и електронике у области текстила и уметности.

„У суштини највише сам се бавила коришћењем роботике у текстилу, или коришћењем електронике, али не у индустријском текстилу, значи само у уметничком изражавању. Коришћењем разних врста сензора, сензора за звук, сензора за покрет или за светло и комбинацијом тога у сврси добијања неког новог комада текстила“, навела је уметница.

Кроз 56 групних и осам самосталних изложби осим у Србији, дела Марије Брамасоле виђена су у Италији, Аустрији, Француској и Енглеској.

број коментара 0 Пошаљи коментар