Како вам бик од једне тоне може улепшати дан

Терапије уз помоћ животиња шире се све више, посебно као помоћни вид лечења деце са психијатријским поремећајима. Међутим, животиње су постале помоћни терапеути и за старе, али мало ко је мислио да то може бити и бик.

У болнице и домове за старе обично се као помоћни терапеути доводе пси и мачке, понегде чак и коњи и свиње. Али, у Сједињеним Државама, у помоћ прискачу и бикови.

Потребна је посебна комбинација храбрости и лудила за јахање бика и, вероватно, потпуни недостатак разума да се таква животиња доведе у Центар за сениоре. За родео кловна Јасона Дента смех је живот. Управо то и доноси старима, заједно са биком од једне тоне по имену Оле.

Невероватно колико се бака и дека одлучило да колица са точковима замени за леђа бика. Кажу, довољно су стари за вожњу живота. И довољно млади да би би их било брига за могуће последице. Кажу да јахање и није било баш удобно, али је смех толико био заразан да нису одустајали.

Упркос великим роговима и страшној величини, 14-годишњи Оле је нежан див. Зато га житељи Центра за сениоре изнова позивају у госте. Научници су доказали да контакт са животињама доноси широк спектар здравствених бенефита – од појачаног лучења ендорфина који побољшава расположење, до смањења крвног притиска, липида у крви и степена депресије. Животиње благотворно делују на психу, пружају утеху и ослобађају од стреса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво