Кућу претворио у галерију своје вишедеценијске страсти

Ференц Суњог из Скореновца отворио је у свом родном месту етно-кућу где је изложио своје слике, плод вишедеценијског рада, уз старе предмете из домаћинства једне типичне мађарске породице тога краја. Уз њега слика и ћерка Розалија, а заједно желе ту да оснују ликовну школу за талентовану децу.

Ференц Суњог је скоро цео свој живот посветио сликарству, још од како је као младић у Немачкој видео оригинална дела Рембранта, Рубенса, Бартоломеа и других великих уметника и пожелео да буде сличан њима.

Прошао је кроз различите фазе у свом раду, од портрета, преко хиперреалистички представљених рајских птица, до наиве ковачичке школе. Све то се може видети у етно-кући коју је отворио за посетиоце.

„Ја сам саставио декоративно сликарство, наивно и класично. Тако најлакше могу себе да изразим, тему о којој размишљам. У потпуности се то остварује“, објашњава Ференц Суњог.

У уређењу етно-куће Ференцу помаже ћерка Розалија, која такође слика, мада њу занима апстракција.

„Волим апстрактно сликарство зато што сам слободна у томе. Волим да користим пуно боја, да маштам док држим четку“, каже Розалија.

Ференцова жеља је да његова кућа буде пуна деце, младих сликара, који ће усавршавати занат кроз ликовне радионице.

„Баш у овом одељењу желим да отворим школу за младе и талентоване сликаре, да могу да виде свој дар, развијају га и напредују“, истиче Ференц.

Посебно интересантна и атрактивна је фасада куће коју је Ференц осликао мотивима из живота своје бабе. Ту је приказано како се некад живело, радови у кући, пољу, винограду. Посетиоци из околних места, али и иностранства радо застану и погледају како то изгледа, па је овај објекат постао и део туристичке понуде Општине Ковин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво