Због трауме у фризерском салону постала власница Гинисовог рекорда

Једна девојка из Индије, чува своју титулу тинејџерке са најдужом косом на свету више од деценије. Признање је резултат њеног лошег искуства са шишањем у фирзерском салону.

Ниланши Пател из малог града Модаса у држави Гујарат, која има 17 година, остаје власница Гинисовог светског рекорда у дужини косе. У 2018. години њена коса била је дуга 154 центиметара, а сада остаје „на трону“ са дужином од чак 190 центиметара. 

Њен поносни отац рекао је да је због таквог рекорда, његово једино дете, постало прво локална позната личноста, а потом и интернационална.

Ниланши је рекла да није посетила фризера већ 11 година пошто је имала негативно искуство код фризера.

„Са шест година сам била у салону, и није ми се допало како изгледа шишање, то ми уноси нервозу. Моји родитељи су прихватили мој став и јасно им је да је моја коса део мог шарма“, рекла је тинејџерка најдуже косе на свету.

Иначе, Ниланши мора да носи ципеле са високом петом ако не жели да њена коса додирује земљу, што може бити веома незгодно. Такође, косу мора добро да „притегне“ док плива, јер ако то не уради има доста проблема.

Поред тога, Ниланши је рекла да брине за своју косу као и сваки други тинејџер – али уз помоћ мајке Каминибенат.

„Радим оно што ради сваки тинејџер. Своју косу перем сваке недеље и нахраним је неким уљем једном или два пута недељно. Косу сушим или феном или док седим на сунцу“, објаснила је Ниланши.

Додаје да косу носи најчешће уплетену у кике или пунђу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 21. јан 2020, 16:37) - Sara [нерегистровани]

Због трауме у фризерском салону постала власница Гинисовог рекорда

Veca je trauma svakodnevno „mucenje” sa tolikom kosom