Аутомобилом ушле у Забрањени град и разбеснеле целу Кину

Особље Забрањеног града у Пекингу јавно се извинило због пропуста и пуштања, наводно, богате жене и њене пријатељице да аутомобилом уђу у унутрашње двориште добро чуваног историјског споменика.

Лу Сјаобао поставила је фотографије на којима је у друштву пријатељице наслоњена на „мерцедес Г63“, којим су се довезле.

Упркос томе што их је обрисала, фотографије су се веома брзо прошириле друштвеним мрежама, чији су корисници тражили објашњење од особља историјског комплекса.

„Дубоко смо узнемирени и искрено се извињавамо јавности“, навели су, између осталог, из управе Забрањеног града, потврдивши да се инцидент догодио у понедељак.

У један од најпопуларнијих и најважнијих кинеских историјских комплекса посетиоци могу да уђу пешке, али је понедељком затворен због одржавања.

Забрањени град је некадашња кинеска владарска палата, која је служила као седиште царева од 1420. до 1912. године. Налази се на Унесковој листи светске културне баштине и један је од најчуванијих локалитета у Кини.

На кинеској друштвеној мрежи Вејбо брзо се проширио хаштег #DrivingIntoTheForbiddenCity, који је коришћен неколико стотина хиљада пута.

„Брисање фотографија је бескорисно. Читава Кина их је видела“, гласио је један коментар који је подељен више од 400.000 пута.

Многи корисници спекулисали су да је жена веома богата, јер се на неким од фотографија на њеном налогу, она налази на луксузној јахти.

Иако се на њеном налогу на мрежи Вејбо наводи да ради као стјуардеса у „Ер Чајни“, та компанија је саопштила да их је напустила пре неколико година.

Утицајни лист Бејђинг њуз преноси речи њене пријатељице да су биле позване у музеј палате на један догађај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво