Шта раде гуске у магли

Збунила је магла ових дана многе. Очекивано и гуске. Није лако гускама у Банату. Широки шорови, а сличне капије па није реткост да заврше код комшије у лонцу. Јер магла скрива трагове.

Недељу за нама обележила је густа магла у највећем делу Србије, а посебно је била изражена у Војводини. Правила је проблеме свима, посебно гускама које ни хладно време није спречило да крену у потрагу за храном. Али, као у оној народној, „изгубио се као гуска у магли“ што потврђује и газда Паја из Ечке.

„Хоће да иду мало да шетају по улици, и до комшије. И све се врте укруг. Никако се не сналазе“, каже Павел Аготеску.

„Стари гушчари, када је била оваква ситуације, најчешће их нису пуштали напоље. Срећом па гуске имају добар слух, познају газду и иду према зову газде. Веома је паметна птица и људи су се толико зближавали да су их држали чак и у просторијама где су спавали. Као кућне љубимце“, објашњава Лука Мијајев.

Једно је ипак сигурно, ово јато гусака имало је срећу да преживи Нову годину и бројне славе па им ни ова магла није толика препрека.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво