"Ciel Tower", нови највиши хотел на свету опет у Дубаију

Хотел „Гевора“ у Дубаију, висок 356 метара, уврштен је 2018. године је у Гинисову књигу рекорда као највиши хотел на свету. Ипак, његова владавина биће краткотрајна. Солитер на 75 спратова ускоро ће засенити виткији – "Ciel Tower" биће висок 360 метра и имаће 1.042 собе и апартмане распоређене на 82 спрата.

За дизајн торња који се гради у богатом обалном насељу Дубаија одговоран је биро за архитектуру НОРР, који потписује можда најпрепознатљивији хотел у Дубаиjу, чувени „Атлантис“.

"Ciel Tower" ће имати стаклену осматрачку платформу која ће пружати поглед на град са свих страна. Посетиоци ће уживати и у панорамском погледу с хотелског базена на крову.

„Ми се ни са ким не такмичимо, ми једноставно желимо да урадимо оно што мислимо да доноси профит и лепоту нашем граду и то ћемо урадити“, каже Ранијет Мишра из „Атлантиса“.

Дизајнери су у децембру добили три награде ИПА, за најбољу међународну архитектуру хотела, најбољу арапску хотелску архитектуру и најбољи арапски торањ.

„Дизајн се уклапа у градску целину, а грађевина је функционална. Сви ће свакако желети да преноће бар једну ноћ у највишем хотелу на свету“, објашњава Мишра.

Нови хотел ће имати врхунски велнес центар, пословне просторе и „низ награђиваних ресторана“, а сви ће они бити представљени у наредним месецима. 

Изградња је почела 2016, а последњих година у истом кварту израстао је низ изузетно високих небодера, укључујући Каван тауер висок 306 метара и 425 метара високу зграду Марина 101.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво