Чајанка са краљицом Наталијом у Дому Јеврема Грујића

Програм „Чајанка са краљицом Наталијом“ биће организован сваке недеље, од 16 до 17 сати, у Дому Јеврема Грујића, кући-музеју уметности, историје, дипломатије и авангарде у Београду. Свим посетиоцима биће сервирани чај или кафа и омиљена торта краљице Наталије по оригиналном рецепту из 1888. године, најавили су организатори.

Кустос музеја Ружица Опачић казала је да ће посетиоци током посете Дому Јеврема Грујића бити у прилици да чују најлепше приче из живота краљице Наталије. 

„Потрудићу се заједно са својим колегиницама да посетиоцима музеја пренесемо атмосферу и обичаје из времена када је краљица Наталија радо и без најаве долазила у Дом Јеврема Грујића. Научићемо посетиоце да праве краљевски реверанс, открићемо им краљичине афоризме, правила и тајне лепог понашања у високом друштву. Послужићемо чај на исти начин на који се служио краљици када је долазила у кућу у којој се сада налази музеј“, рекла је Опачићева.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда која са Домом Јеврема Грујића организује програм, каже да је реч о откривању сопствене историје и традиције.

„На тај начин наш град постаје занимљивији свим туристима, нарочито нашим гостима из иностранства. Краљица Наталија представља једну од најзначајнијих личности наше новије историје. Она је била жена великог угледа и утицаја на политички живот ондашње Србије. Посетиоци музеја упознаће обичаје и морал оног времена који је подразумевао преданост сопственом народу и сопственој породици. Ми из тога можемо много да научимо данас“, испричао је Поповић и додао да је Дом Јеврема Грујића ризница наше традиције.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 23:47) - anonymous [нерегистровани]

Čajanka sa kraljicom Natalijom

Iznenadili ste me i obradovali sa Vašom idejom.Pozdravljam je!
Brine me ,do kada ćete vremenski biti u mogućnosti to realizovati jer sam momentalno odsutna iz Srbije.