Срећа у несрећи – крузер се покварио, али близу обале

Крузер који је требало више од 800 стотина путника да поведе на крстарење око света, насукао се недалеко од аустралијске обале, а због губитка напајања путници су се нашли у „ужасним условима“.

Пловидба око света на коју је кренуо крузер „Васко де Гама“ изненада је прекинута јер је капетан из „предострожности“ наредио да се искључе сви мотори и сви извори напајања. Брод је остављен да плута у заливу Сент Винсент у близини Аделаиде у Јужној Аустралији.

Наредба да се све искључи уследила је рано ујутру пошто се на табли управљачке јединице упалила алармна лампица, пренео је Мејлонлајн. Уплашени путници тврде да су се нашли у „ужасним“ условима. Крузер је остављен да плута, били су осветљени само ходници, није било хране и воде, нити су радили тоалети.

„Алармна лампица на плочи управљачке јединице мотора натерала је службенике пловила да покрену контролисани прекид као предострожност против оштећења на системима на броду и у циљу испитивања узрока укључења аларма. Обављене су све потребне провере и утврђено да нема разлога за забринутост“,  навели су у компанији која је власник крузера „Васко де Гама“.

Сви извори напајања на броду су укључени после четири сата и брод је наставио путовање према предвиђеном плану. Међутим, путници који су изашли са брода, видно узнемирени, нису се устручавали да медијима изразе своје негодовање.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 08. дец 2019, 18:54) - anonymous [нерегистровани]

Strasno

Jao strasno, citava 4!!! (cetiri) sata bez struje i vode.

(недеља, 08. дец 2019, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Idu na put oko sveta

I bune se zbog tehničkih problema. To je deo putovanja i rizika na koji putnici i u avionima i u autobusima i u vozovima moraju da dele. Zašto bi se plaćala osiguranja ako je na putu sve uvek perfektno? Nije. WC nije radio 4 sata. Katastrofa! Svima glave na ramenima, umesto da to ispričaju kao dogodovštinu koja im je malo zabiberila putovanje, oni kukaju. A idu na put oko sveta. Sedite onda kući i gledajte televizor... i gledajte da vas ne uhvati struja. Zvrdalame od ljudi.