Лоповски манири гостију који напуштају хотел

Већина хотелских гостију сматра сапуне, кесице шампоне, оловке, капе за туширање... сувенирима које имају право да спакују у свој кофер при повратку кући. Има и оних који из хотела односе телевизоре, клавире, душеке, па чак и препариране животиње.

То је показало истраживање немачког портала Wellness Haven водећег за спа-хотеле на основу анкете која је спроведена међу 1.157 хотелијера о томе који се предмети најчешће краду.

Истраживање открива упадљиву разлику између „лоповских манира“ гостију хотела са четири звездице и оних који одседају у хотелима са пет звездица, наводи се у закључцима истраживања објављеним на порталу Wellness Haven.

Већина гостију краде пешкире и баде-мантиле, као ствари које ће им добродоћи за следећи спа-одмор, а у стопу их прати крађа вешалице, оловке и прибор за јело.

Поред ових „уобичјених“ предмета, ту је и низ бизарних крађа, које указују на живу машту деликвената.

Гостима једног берлинског хотела је вероватно било потребно извесно мајсторско умеће када су успели да из апартмана однесу санитарни чвор, одводну цев, умиваоник, главу туша, хидромасажни туш и даску за шољу,пише портал.

Међу саблазним случајевима лоповлука је и одношење великог клавира из лобија једног хотела у Италији, или скидање и одношење бројева са врата хотелских соба у Италији.

У Француској је један гост ухваћен како покушава да украде препарирану главу вепра, коју је касније добио као трофер, јер су његови пријатељи купили од хотела овај драгоцени комад и дали му га као венчани поклон.

Немачки и британски гости у хотелима имају прилично досадне лоповске навике - поред пешкира и огртача за купање, углавном се фокусирају на „мажњавање“ козметике и тоалетног прибора.

За разлику од њих, Аустријанци су пробирљивији што се тиче ранг листе похаране хотелске опреме, јер су оријентисани на финије ствари, као што су посуђе и апарати за кафу.

На мети Американца су хотелски јастуци и батерије, док Италијани више воле винске чаше као хотелски сувенир, а фенови за косу су омиљени предмет крађе међу гостима из Швајцарске.

Французи, краду на спектакуларнији начин: они представљају нацију коју углавном привлаче телевизори и даљински управљачи. Хотелски гости из Холандије у својим сувенирима траже пре свега практичну корист - њихови фаворити су сијалице и и тоалетни папир.

Анкетирано је укупно 634 менаджера хотела са четити звездице и 523 из хотела са пет звездица како би се утврдиле „лоповске“ навике гостију у зависности од њиховог богатства. Како се испоставило, изгледа да је мото „похлепа је добра“, нарочито уврежена код имућне клијнтеле хотела са пет звездица.

Таблет рачунари и душеци такође се много чешће краду у хотелима са пет звездица.

Типичан гост хотела са четири звездице посебно воли практичне ствари као што су батерије и даљински управљачи, показују резултатати истраживања портала Wellness Haven.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 04. дец 2019, 22:43) - Ima gi razni! [нерегистровани]

Konobar srpskog restorana...

je posmatrao stariju Nemicu,kako mastan drveni tanjir,s kojeg je upravo ručala s mukom gura u tašnu!-"Šef mi je rekao da ne reagujem"!

(среда, 04. дец 2019, 08:40) - anonymous [нерегистровани]

Pa,

Stavi se kod na svaku stvar pa zapisti na izlazu iz hotela....

(уторак, 03. дец 2019, 23:33) - anonymous [нерегистровани]

Gospoda

Ma to samo gospoda krade, oni su navikli na mufte. Lepo se proveri inventar pri napustanju hotela i molim lepo neka plate sta nedostaje. Inace mogli bi i da obaveste goste da ce ih cekati korisceni sapuni i samponi sto je malo glupo ako se vec plati smestaj u hotelu sa 4 ili 5 zvezdica

(уторак, 03. дец 2019, 23:18) - Ivan Zgrozeni [нерегистровани]

Uredu je

baciti sapun, kesicu sampona, kapu za tusiranje, papuce... da ih ne bi reciklirali (dali nekom drugom). Cistoca je, ipak, pola zdravlja. Hoteli te kategorije su toliko skupi da su, budite sigurni, sve te "kradje" unapred ukalkulisane u cenu.

(уторак, 03. дец 2019, 22:09) - Драагооољуб [нерегистровани]

Да ли је могуће???

Да у Европској Унији живе такви неваспитани људи, да не кажем лопови?? Па они су елита целиг света, васпитани, дисциплиновани, људи за пример осталим сировим, Балканцима, Африканцима, Арабљанима, Азијатима, Јужноамериканцима па и Американцима, и другом светском олошу који прстом чачка нос на улици или ресторану, прде у холу хотела, чачкају зубе ноктима, простиру пропран веш по терасама и прозорима!!
НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ!!!

(уторак, 03. дец 2019, 22:07) - anonymous [нерегистровани]

Imao sam priliku da vidim to na delu

Budimpesti na novogodisnjem doceku 2011-te godine sa Argusom imao sam priliku da vidim to. Mnogi putnici su uzeli hotelske peskire i hotel nije hteo da pusti autobus da krene dok se peskiri ne vrate. Cak sta vise, agencija Argus je pre ulaska u hotel zamolila da se nista ne uzima jer ce na izlasku proveravati!

(уторак, 03. дец 2019, 22:00) - Stwfan [нерегистровани]

Bravo

Pa sapun. Četkica. Kesica za šampon su tu za mene i uračunati su u cenu tako da to može da se nosi jer neće sigurno da se reciklira za sledećeg gosta.

Ali peškiri, jastuci i t i nisu sigurno hahah

(уторак, 03. дец 2019, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Za klavir.