Како је „Џокер“ завршио у Крњачи

На друштвеним мрежама се појавила фотографија која личи на сцену из популарног филма „Џокер“, уз шаљив коментар да је на фотографији Џокеров отац из Крњаче. Међутим, реч је о Ђуру молеру који се прво љутио када је сазнао да је популаран, али је касније признао да постоје сличнoсти.

Ђуро Нишевић је молер. Живи у Kрњачи, а на посао, у Kлиничкo-болнички центар, обично иде колима.

Један дан му је аутомобил остао у квару, па је на посао отишао аутобусом. Није знао да га је неко фотографисао и слику објавио на Твитеру, што су неки портали касније пренели.

Ђуро филм Џокер, Тода Филипса, није гледао, па није ни схватио о чему је реч када га је снаха звала на посао да му каже да је постао познат.

„Био сам љут, заиста. Био сам љут и на снају, јер се смејала. Не знам ко ме је сликао, али сам хтео да га пријавим полицији“, каже Нишевић.

Онда је Ђуру син објаснио о чему је реч и показао му слике Хоакима Финикса који глуми Артура Флека у филму Џокер.

„После су ми још неки показивали са њихових телефона тог глумца и заиста има нека сличност“, признаје Нишевић, „Неко ме је звао телефоном, тражили су ми аутограме... Мени је то било непознато, ја то у животу нисам доживео никад. Kакве сад ја аутограме да дајем некоме? Па су хтели да дођу код мене кући, питали где станујем и тако...“ 

На питање да ли разуме Џокерове поступке у филму и да ли би могао да их оправда, он одговара да филм није гледао да би могао детаљније да га коментарише, али да има неке принципе којих се држи.

„Ваља урадити у животу све што је добро, а да никога другог не повредим, оштетим и то је то“, објаснио је Нишевић.

Ђуро молер не фарба лице у бело него зидове. Није очајан, него је пријатан и насмејан. Ненадана слава му не прија много, али ко зна, можда му донесе неки нови посао.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 03. дец 2019, 09:33) - Dejan Nišević [нерегистровани]

Joker

Tako je ćale idemo u Hollywood