Суперпси клонирани у Пекингу намењени кинеској полицији

Научници су у Кини клонирањем створили шест штенаца, користећи ДНК материјал два одликована полицијска пса, са циљем да полицијској служби на располагању буду снажни и интелигентни пси.

Рођени су у Пекингу у августу, и већ показују вештине које се не могу очекивати од животиња њиховог узраста, саопштили су из полиције кинеске престонице. 

Ма Јинлеј, службеник Криминалистичке полиције, открио је да је главни циљ програма преношење корисних особина, међу којима је скраћено време тренинга.

У програму клонирања штенаца, Полиција Пекинга сарађивала је са приватном компанијом за клонирање кућних љубимаца „Синоген“.

У лабораторији те компаније тврде да су пронашли кључ за масовни узгој екстра јаких и брзих „супер паса“, захваљујући новим технологијама.

Пси донори – Скајдинг и Ари, изабрани су због свог доказаног успеха у полицији у Пекингу, наводи се у изјави пекиншке полиције, објављене на њиховом званичном налогу на друштвеним мрежама.

Донори, како је наведено, имају особине као што су изванредна вештина њушења, изузетна интелигенца и неустрашивост.

Штенци се зову Кецонг, Кеценг, Кеци, Кехуј, Кецујанг и Кекин. Њихова имена значе „оданост“, „мудрост“, „иновација“.

Изгледају исто, а исти су им и темпераменти и способности.

Иначе, ово није први пут да је у Кини клониран полицијски пас. У марту је, уз ДНК материјал седмогодишње вучице и кинеског вучјег пса, као и сурогат мајку расе бигл, створен Кункун, који је познат и као „Шерлок Холмс међу полицијским псима“.

„Синоген“ је једна је од водећих компанија у Кини у области клонирања паса.

У децембру је у њиховој лабораторији клониран познати пас Ђус, који се појављује и кинеским филмовима и чији ће „дупликати“ наставити са послом, када он то више не буде могао.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво