Сад су у најбољим годинама – 50 – и поносни су на то

Јесте ли некада били на рођенданској прослави на којој има 250 слављеника? Ту прилику су имали Панчевци који су рођени 1969. године. Педесети рођендан био је прилика да се сете детињства, школских дана, одрастања, а посебно су били емотивни сусрети оних који се нису видели деценијама.

У Панчеву је одржана досад највећа рођенданска прослава. Сви који су у том граду рођени 1969. сад имају и своју химну, грб и заставу. Да би све то видела, али и једно вече уживала са другарима од школских дана, Јулијана Биша је прелетела океан.

„Остала сам у контакту са њима. То су дивни људи које увек желим да видим и гледам кад су посебне прилике као што је ова да се вратим и да проживим ове тренутке са њима“, каже Јулијана која живи у Њујорку.

Уз рок музику из осамдесетих, уз коју се и даље најлепше веселе, педесетогодишњаци, пуни самопоуздања и поносни на године, кажу да их је свака нечему научила.

„Са 50 година човек зна све своје врлине и мане, познаје себе и своје тело, зна шта жели и шта хоће, а има довољно времена да након свих ових година и употреби то искуство“, истиче Лазар Тепић, један од организатора прославе.

„Ова прослава је прави погодак, јер је ова најбоља генерација, сусрели смо се после много година и јако нам је лепо“, наводи Наташа Војводић.

„Поносна сам на њих. Сви су још лепи и млади“, пуна је речи хвале Снежана Семуновић.

Слављеници су добили и генерацијску торту – отворена књига и са много страница које тек треба да се испишу.

„Заиста је ово посебна генерација, другачији смо, сложни смо на један посебан начин и имамо дивне идеје које врло често и реализујемо заједно“, каже Александра Михајловић, професорка књижевности.

Жеља им је да организују до сад највећу екскурзију и не треба сумњати да ће то врло брзо и остварити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара