Норвешка панк верзија хита из „Коцка, коцка, коцкице“

Необични хор Норвежана, љубитеља рока и панка, „Свартламон хардкор“, снимио је сјајну обраду нумере „У свету постоји једно царство“, велики хит Бранка Коцкице. Нису пропустили ни „та-та-та-тира“.

Овај хор је и раније обрађивао песме са нашег поднебља, као што су Заклео се бумбар, По шумама и горама, а у овакве подухвате се упуштају углавном у сарадњи са Јованом Павловићем, српским музичарем који живи и ради у Норвешкој.

Хор је настао из протеста против одлуке градске власти у Трондхајму да сруши део града у коме већина њих живи. Чланови хора су мушкарци различитих занимања, од фабричких радника, преко зубара, наставника, ИТ стручњака, до адвоката. Али сви су, кажу, заклети панкери и рокери.

Норвежани су већ гостовали у Београду и Горњем Милановцу захваљујући удружењу "Tutti Srbija" које предводи музичар Јован Павловић. Ова норвешка невладина организација има за циљ да се музичким семинарима и концертима, на којима наступају извођачи из целог света, створи основа за дуготрајну и стабилну сарадњу музичара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво