И девојке мишиће за обарање имају

Снага не умањује женственост и девојке треба да буду снажне, каже Јована Арнаутовић. Петнаестогодишња Шапчанка, ученица Економске школе „Стана Милановић“, донела је Србији прву медаљу у спорту, за који важи убеђење да је мушки. Трећа је на свету у обарању руке.

У математици, страном језику или стручном предмету, иако је одлична можемо да се меримо, али у снази – нема јој равне. Нисмо ни слутили кажу школски другови да се иза повучене девојке из последње клупе крију шампионски мишићи.

„Јована је сјајна другарица али не знам да ли би с њом смео на мегдан“, каже Матија Јокић, ученик из Шапца.

„Организује се такмичење школско и Јована је у сва четири наврата била прва, тако да је неприкосновена наравно“, рекао је професор физичког васпитања у Економској школи Стана Милановић у Шапцу, Владан Петровић.

Све је почело од школске титуле у марту ове године. До тада омиљене атлетске, рукометне и кошаркашке терене, Јована је заменила теретаном“. Међу справама је свакодневно, о предрасудама не размишља.

„Зато што волим спорт, желим да будем у физичкој кондицији и жене треба да буду јаке“, јасна је Јована Арнаутовић.

Колико је снажна, за шест месеци потврдила је титулама вицешампионке Србије, четвртим местом у Европи. Бронзана медаља на првенству у Румунији сврстала је Јовану међу најснажије суб-јуниорке света.

„Најтеже нам је наћи женског партнера за њу за обарање руке. Прва је донела медаљу за Србију у женској конкуренцији“, изјавио је Јованин отац и тренер Саша Арнаутовић.

„Ја сам била изненађена, шокирана чиме она жели да се бави али ја сам је подржала, само да се бави спортом“, искрена је Јованина мајка Вера Перић Арнаутовић.

Уз јаке мишиће, снажна девојка има и снажан циљ: „Да следеће године на државном првенству, да будем прво место и да се квалификујем за европско и светско првенство“.

Уз нове медаља план је и потврда школског успеха. У клупи као и у спорту за Јовану нема мушко-женских подела – без знања и упорности, снага мишића не помаже.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво