Часне сестре остале у другом стању током мисионарског пута

По повратку са мисионарског пута по Африци, две часне сестре установиле да су у другом стању. Званичници Римокатоличке цркве истражују овај случај.

Обе часне сестре су пореклом из Африке и припаднице су два различита реда на Сицилији, једна борави у Месини, а друга у граду Испика.

Једна од часних сестара, тридесетчетворогодишња монахиња, открила је да је трудна пошто је отишла у болницу с јаким боловима у стомаку, пише Газета дел Суд. Друга сестра, непознате старости, пореклом с Мадагаскара, трудна је већ неколико седмица.

Градоначелник Милитело Росмарина, Салваторе Риота, познаје једну од сестара и изражава велико жаљење због начина како су ове вести доспеле до јавности.

„Жао нам је због овога што нам се десило. Наша заједница има 1.200 становника и збуњена је начином на који су медији извештавали о овоме. Здравствене установе морају гарантовати заштиту информација о својим пацијентима“, додао је Риота.

Поменута часна сестра је положила завете пре мање од годину и била је веома омиљена међу паством. Сицилијански већник Руђеро Раца најваљује покретање интерне истраге о томе како су информације о трудноћи постале јавне.

Трудне часне сестре моћи ће бирају да ли ће напустити службу и одгајати своју децу. Тридесетчетверогодишња часна сестра премештена је у други манастир у Палерму, а друга се вратила својој кући на Мадагаскар.

Папа Фрања је почетком ове године први пут признао да Римокатоличка црква има проблем са свештеницама и бискупима који сексуално злостављају часне сестре. Није познато да ли су часне сестре злостављане и у овом случају.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво