Љубитељи сира овако замишљају рај

Италијанска Ломбардија и град Бергамо окупили су током викенда најпознатије и највеће произвођаче сира из целог света. На само једном месту изложено је 3.804 врсте сира из 42 земље света.

Бергамо и Ломбардија су лидери међународног пројекта унапређења и промоције индустрије млека.

На неколико локација у граду организоване су изложбе, дегустације, промоције, стручни семинари о сиру.

Изложба је имала и такмичарски карактер. На оцењивању је ангажовано 280 судија из 50 земаља. Међу награђенима су, као и ранијих година, доминирали Италијани са највише супер златних и златних медаља.

Више од 10.000 посетилаца било је одушевљено је овчијим пекорином. Чак осам врста овог сира, са специфичним пикантним и оштрим укусом, има ознаку врхунског квалитета Д.О.П.

Бројна злата освојио је чувени екстра тврди полумасни крављи сир пармиђано ређано (код нас познат као пармезан) којег највише произведу фармери у околини Болоње и Парме.

Хиљаде посетилаца највише се задржавало код тезги и штандова са моцарелом, италијанским пуномасним крављим сиром који потиче из околине Рима.

Најсјајнија одличја освојили су и ломбардијска горгонзола, грана падано из Пијемонта, Талеђа и Венета.

Овогодишњи бергамски светски сајам сира окупио је излагаче из највише земаља, а појавили су се и сиреви из Јапана, Тајланда, са Тајвана и Барбадоса.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво