Прва медаља за Србију на светским војним играма

Припадник Репрезентације Војске Србије рвач Мате Немеш освојио је бронзану медаљу на такмичењу на 7. ЦИСМ светским војним играма у Народној Републици Кини.

Велики успех за Војску Србије и државу Србију Немеш је остварио у рвању грчко-римским стилом у категорији до 67 килограма.

Мате Немеш није крио срећу и задовољство после освојене бронзане медаље те је додао да је „сигуран да ће бити још медаља за Србију“.

„Надам се да ће пливачи данас освојити другу медаљу за Србију, а сутра ће их бити и више. Виктор Немеш може да освоји медаљу, такође биће медаља у теквондоу и маратону. Захвалио бих Министарству одбране, и министру одбране, што су војницима пружили прилику да иду на такмичење у Кину, срећан сам што сам и ја добио ту прилику и ето освојио сам медаљу“, изјавио је Мате Немеш.

Немешу је на освојеној бронзи честитао наш прослављени рвач Давор Штефанек, који је на Играма први пут у улози тренера.

„Ово је прва медаља на војним играма у Кини. Заиста сам задовољан, а надам се да ће и остали чланови наше репрезентације бити успешни. Сутра очекујем медаљу и од Матеовог брата близанца Виктора и пожелео бих да нам рвање са два такмичара донесе две медаље“, рекао је Штефанек.

Честитку поводом освајања бронзане медаље, прве медаље за Србију на Војним играма у Кини, упутио је министар одбране Александар Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво