Писмо коме је требало 15 година да из Новог Сада стигне у Шабац

Нови видови комуникације, одавно су заменили писма. Међутим, једно које је добио Милан Стефановић, за њега је вредно и по садржају а и времену стизања. Од Новог Сада до Шапца, путовало је чак 15 година.

Пошто ништа није наручивао, нити очекивао, када је примио пошиљку „Пост експреса“ која је носила његово име и адресу, Милан Стефановић из Шапца је био затечен. Изненађење је било још веће када је у достави видео стару, похабану коверту која му је послата јула 2004. године из Новог Сада.

„Замислите да после 15 година стигне на исту адресу, јер се нисам ни селио, нити се мењала адреса, а што је најзанимљивије исти је поштар свих 15 година и још увек на нашем реону носи пошту“, прича изненађени прималац пошиљке.

Коверту на којој је неколико пута уписан датум о неиспорученој пошиљци, чак и 700 динара за откупнину, Милан каже никада није видео. И пре 15 година и данас упућена је из Новог Сада. За деценију и по пута промеило се име државе, променила се и цена откупа. Сада је 1.600 динара.

„Да стигне писмо из Србије, Нови Сад - Шабац, 60 километара, ал' драга успомена, вредело је чекати ових 15 година“, каже Милан.

У писму су само фотографије, забележене 4. јула у Шапцу након баражне утакмице за опстанак у Другој лиги између домаће Мачве и Младост Лукс из Лукићева. Победе Мачве и колега фудбалских судија Милан се сећа, али ни после 15 година не зна ко му је послао писмо.

„Кад сам видео ко је на фотографијама, ово вреди, не постоји богатство колико вреди ова слика, да сам је добио тад, изгубио би, сада ћу је увеличати и стајаће на зиду до краја мог живота увеличана са мојим спортским пријатељима“, наводи Милан Стефановић.

Уз пошиљку од пре 15 година, Милан каже обрадовао би се и објашњењу. Зато поштанско сандуче отвара редовно, јер ко зна можда ће му из Новог Сада, на већ познату адресу, стићи још која успомена.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво