Није лако бити туриста – у УАЕ нема љубљења, у Француској наручите два јела, у Чилеу не једите рукама...

Пре него што отпутујемо у неку земљу, требало би да се упознамо са правилима понашања њених становника која важе и за туристе. Путовање за неке људе значи предах од свакодневног стреса на послу, а за друге је то искуство и упознавање различитих култура. Важноје знати да када посетимо ново место, нову културу, различите људе и обичаје обратимо пажњу на ствари које неби требало да радимо.

У Русији никада не треба поклањти паран број цветова јер се тај гест сматра увредљивим и неприкладним. Паран број цветова носи се само на сахране. 

У Кини би требало избегавати директан контакт очима јер се он сматра непоштовањем друге особе. Кинези то раде када су љути на некога, па уколико сте у њиховој близини и желите да останете с њима у добрим односима не гледајте их у очи.

На Тајланду никада не треба причати ружно о краљу, јер то доноси проблеме у овој држави. Исто је и ако згазите њихову новчаницу, тај народ ће вас гледати као криминалца и тако ће се понашати према вама.

У Норвешкој људе не треба питати да ли иду у цркву, јер у овој држави мали проценат становника иде у цркву, па би то могло изгледати непристојно.

Ако се нађете у Индији, не треба носити ципеле унутар индијских храмова и домова.

У Уједињеним Арапским Емиратима туристи не смеју јавно да се љубе, јер то може да створи много проблема.

У Сингапуру су строго забрањене неке од опсних врста паса, али и за остале пасмине постоје строга правила. Ако одлучите да путујете са својим псом, можда би требало да прескочите Сингапур.

Французи су јако поносни на своју кухињу, па се препоручује да у ресторану туристи наруче по неколико јела. Ако оставите храну у тањиру, то може увредити кувара.

Никада немојте заменити Новозеланђане с Аустралијанцима, јер је то увреда за Новозеланђане.

Ако у Чилеу једете рукама, то је велика увреда и сматра се и безобразлуком. То важи и за помфрит.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара