Тестиран најдужи лет на свету – путници скоро 20 сати у ваздуху!

Авион аустралијског авио-превозника „Квантаса“ обавио је најдужи комерцијални лет, без слетања, од 19 сати и 16 минута, од Њујорка до Сиднеја, прелетевши раздаљину од нешто више од 16.000 километара. То је изведено „Боинговим“ авионом, а за наредни месец се планира лет од Лондона до Сиднеја.

Компанија је желела да провери докле иду границе издржљивости путника и да ли су летови који трају скоро цео дан подношљиви, а поробни лет назван је "Project Sunrise".

Авион је прешао укупно 16.015 километара током лета, а путници су се возили 19 сати и 16 минута, као што је и планирано.

„Охрабривали смо путнике да конзумирају много кафе за време лета“, рекао је Фил Кепс, члан особља „Квантаса“.

Аустралијска авио-компанија намерава да помери границе дугих летова, а најављују да ће овакви летови бити доступни свима 2022. или 2023. године. На овом лету је ипак летело само 50 особа, а у тај број је ушла и посада, али и истраживачи који су бележили све што се дешава за време лета.

„Квантас“ је у сарадњи са истраживачима хтео да провери како путници реагују на разне ствари, од потребе за спавањем, до такозваног џет лега. Осим тога, волонтери су на себи имали опрему која је пратила како се њихово тело понаша и реагује на промене током лета.

Лет је прошао без проблема и према првобитно замишљеном плану. Ова компанија планира да спроведе идентично тестирање за месец дана, када ће летети од Лондона до Сиднеја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво