У Багдад због фудбала, из Багдада експресно

Иако наизглед леп, живот професионалног спортисте није увек лак. Да је тако потврђује и млади фудбалер из Србије који је због посла пре мање од месец дана отпутовао за Ирак. Тамо се задржао свега 12 дана, одакле је уз помоћ српске амбасаде успео да побегне.

Снимке који су протеклих дана обишли свет из хотела у центру Багдада пратио је и један Београђанин. Да се нешто озбиљно дешава, схватио је када се нико из клуба није појавио да га одвезе на тренинг. А није их било ни наредних дана, па је Горан одлучио да се врати у Србију.

„Позвао сам амбасаду информативно да питам да ли је аеродром отворен, да ли могу да летим. После 15 минута улазе амбасадор, телохранитељ, још два човека и изненадили су ме пријатно. Ја сам хтео одмах то вече да идем кући, међутим, пошто није било интернета, живот је просто стао у Ираку, нисмо могли ни карту да узмемо него је морала из Србије да ми се купи“, прича фудбалер Горан Обрадовић.

Процес евакуације од хотела до аеродрома подразумевао је стављање панцира. „Ушли смо у џип и отишли до резиденције. Тамо смо седели једно време док нису дошла возила из ирачке полиције или војске, једно је напред ишло, једно позади ми смо били у средини и тако смо отишли до аеродрома. Да сам био сам не бих могао да прођем јер су то војни пунктови, не могу обична кола да прођу“, објашњава Горан.

Необично је међутим, што је Горан пут Ирака кренуо без претходно потписаног уговора.

„Договор је био да потпишем тамо на лицу места. Они су дошли после једног тренинга и донели ми уговор да потпишем што је јако непрофесионално да уговор потписујем на тренингу, још није био на енглеском већ на арапском језику и ја то наравно нисам потписао. Они су на крају уместо мене потписали тај уговор сами“, истакао је млади спортиста.

Уколико се испостави да је тако, правду ће, каже, свакако потражити. Сада му је приоритет да нађе нови клуб, где год, само да земља у коју оде не буде на граници рата.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се