Даме и господа више неће летети канадским авиопревозником

Обраћати се путницима са „даме и господо“ је дискриминаторно према онима који се не идентификују као припадници ни једне од те две родне одреднице, тако да су у компанији „Ер Канада“, одлучили да се путницима више не обраћају на тај начин.

Запослени у канадској авиокомпанији упућени су да напусте дугогодишњу традицију ословљавања путника са „даме и господо" (или „мадамс е мсје" када говоре француски) и да се уместо тога, путницима обраћају са „сви" и "tout le monde", преносе локални медији.

Разлог је, наравно, тај што неки људи имају сложенији став према свом роду и вероватно се осећају искљученим кад чују поздрав „даме и господо“. Поред тога, компанија „Ер Канада“ је проглашена за најбољег послодавца у погледу националне разноликости у 2019. години.

„Радимо напорно на томе да се сви запослени осећају као цењени чланови породице 'Ер Канада', а истовремено желимо и да се наши клијенти осећају уважавано и поштовано када одлуче да путују са нама“, наведено је у саопштењу компаније.

Овај потез је уследио после раније одлуке да се путницима дозволи да приликом резервисања карата ставе „икс“ уместо М или Ж као ознаку пола. Нова правила су уведена „како би се осигурао инклузивни простор за све, укључујући оне који се поистовјећују са родом икс“, саопштили су у компанији.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво