Необичне казне за темпераментне возаче

Полиција у Естонији покренула је оригиналну кампању. Возачима који воле да превише притискају папучицу за гас, понудили су избор – новчана казна или прекид вожње док се не смире страсти.

Према новој кампањи, ако се возач одлучи на тајм аут, мора да одседи у возилу одређено време. За прекорачење брзине до 21 километар на сат, морају да прекину вожњу на 45 минута, за прекорачење од 21 до 40 километара на сат, и читавих сат времена.

„Разговарали смо са бројним возачима и тако дошли на идеју о тајм ауту. Кажу да новчане казне данас више немају утицај. Возачи их доживљавају као обичне рачуне - плате и забораве на њих. Са друге стране, стварно се нервирају ако морају да проведу сат времена у полицијском аутомобилу“, истиче саветник Елари Касеметс.

Полиција каже да се могућност замене новчане казне прекидом вожње примењује само на оне које први пут ухвате.

„Готово сви возачи који су овде провели време, заиста се смире. Чак и возе мало испод ограничења брзине, тако да мислим да се ово решење показало као исправно“, додаје Касеметс.

Међутим, ово није једино креативно решење естонске саобраћајне полиције. Од пре годину дана, полицајци уз новчану казну прекршиоцима деле и донорске картице, како би освестили возаче ризика повезаних са пребрзом вожњом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара