Или телефон или посао, заједно не

Паметни телефони су већ десетак година присутни у свим сферама нашег живота, па и на радном месту. Због тога је граница између пословног и приватног живота врло нејасна.

Мејлове и поруке на својим телефонима пишемо и читамо током целог дана, и на радном месту и у слободно време. 

„То води нижој продуктивности“, рекао је професор психологије Кристијан Монтаг, који истражује ове теме на универзитету у Улму.

„Због сталних прекида посла, ефективно радно време је смањено, јер већина људи у просеку проведе око два и по сата користећи своје паметне телефоне. Углавном на Фејсбуку, Инстаграму и другим друштвеним мрежама“, закључио је професор Монтаг.

Људи осећају страх да нешто не пропусте, а да би се спречила појава тог страха, требало би поставити временска ограничења за употрбу паметног телефона ма радном месту.

Саветница за пословно управљање Габријела Тис, препоручила је да се приватне поруке и мејлови проверавају само у одређеном периоду дана, и да то буде ујутру и током поподнева.

„Одговарати само на хитне поруке. Искључивати обавештења на телефонима током радног времена, а за пословна комуницирања користити пословне линије или пословне мејлове“, навела је саветница Габријела Тис.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво