Деда Жика – кад са 100 година можеш да „полетиш“

Живорад Марковић је био војно лице, 50 година је у пензији. Живи на Новом Београду, кува, иде на пијацу. На Михољдан је прославио рођендан. Стоти.

Напољу лепих 25 степени. Сунчан и топао дан измамио је неке у шетњу, неке на реку, а господин Живорад одлучио је да овог Михољдана направи туршију па је тркнуо по поврће до оближње пијаце. И не би то било ништа необично да Жика, управо данас, није напунио 100 година.

„Да вам кажем да сам ја Живорад Марковић. Напунио сам данас, 9. октобра 2019. сто пуних година. Данас ме ништа не боли. Ни глава, ни груди, ни стомак, ни ноге“, каже слављеник. 

Овај доживљава као сваки други рођендан, боље речено, као сваки обичан дан. Куповина, намештање кревета и вежбање – то му је и са 100 година саставни део свакодневице. Са супругом је у браку 68 година. Она каже да нема бољег домаћина, оца и деде, да он не зна како изгледају таблете, али десет килограма лако донесе са кванташа.

„Мене нико не служи овде. Ничим. Ни у купатило, ни у ве-це, ни на храни, ни на ручку, ни на кашици, ни на виљушци. Све сам радим. Бријем се, купам се. Све сам. Идем на пијац. За хлеб, све набављам. Мени то ништа није тешко да донесем 10-20 кила“, објашњава господин Живорад.

Док очекује долазак гостију, слављеник нас испраћа и показује оно што га је јутрос пријатно изненадило – рођенданска честитка у згради. „Да си жив и здрав, волимо те, Жико!“, написале су комшије.

Живораду се учинило да од среће може да полети, па је потрчао брзо, па још брже, што је за сниматеља био прави изазов. Пожелели смо му на растанку дуг живот и добро здравље.

„Нисам најздравији“ пожалио нам се са осмехом, „ових дана сам кијао“. Предложили смо му да попије нешто за прехладу и главобољу. Обећао је да хоће, само каже, зна како изгледа прехлада, али не зна како боли глава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво