Мис Србије Љубица Рајковић пред пут на светско такмичење: Лепота мора имати сврху

Топ модел Европе, актуелна Мис Србије и Мис Балкана, Љубица Рајковић, представљаће Србију на светском избору "Miss Earth". Реч је о најпрестижнијем и најодговорнијем светском избору лепотица, које промовише заштиту животне средине. Зато и носи слоган „Лепота са сврхом“.

Љубица ће на Филипинима провести месец дана. 

„Осећам велику одговорност јер представљам нашу дивну земљу на једном избору који прати слоган 'Лепота са сврхом'. Значи, јако је битно да девојка није само лепа већ и да поседује унутрашње квалитета. Треба да буде интелигентна, хумана“, рекла је Љубица Рајковић, гостујући у Јутарњем програму.

На Филипинима је чекају озбиљни задаци, обилазак школа, домова за незбринуту децу, учествовање у акцијама пошумљавања, чишћења корита река и рециклажи отпада.

Љубица је у Србији покренула неке еколошке акције да би својим примером показала јавности да је веома важно да се сви еколошки освестимо.

Љубица завршава студије српског језика и књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду, и има просечну оцену 10, говори три језика, воли поезију.

„Још као мала девојчица, гледала сам телевизију и девојке које се такмиче на изборима за мис, размишљајући о томе, да ли бих и ја могла једног дана тако нешто да урадим. Живот сам посветилa образовању, била сам марљиво и вредно дете, учила... и нисам кренула тим путем. Случајно сам пре годину дана кренула на такмичење и ето дошла сам до овде, сасвим неочекивано. Тако је то у животу, када се најмање надате, деси вам се остварење сна“, рекла је Љубица.

Признаје да има позитивну трему и да стрепи од тога како ће Србију представити свету.

Један од оцењивачких сусрета на избору за "Miss Earth" је и такмичење у националној ношњи. Србија је прошле године на том такмичењу освојила златну медаљу.

Љубица каже да јој је то такмичење посебно драго и да је ношња већ спакована за далеки и дуг пут.

Избор за "Miss Earth" преноси америчка ТВ „Фокс“, а пренос путем малих екрана прати више од 2,5 милијарде људи широм света. На избору учествује 146 држава.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво