Прва казна у Британији за снимање испод сукње

Британски државни адвокат постао је прва особа која је у тој земљи осуђена по закону којим се забрањује фотографисање испод сукње, а који је уведен ове године у циљу решавања такозваних предаторских злочина, потврдила је полиција.

Дарен Тимсон-Хант (54) суочио се са изрицањем казне пошто је прошле недеље признао кривицу за коришћење „оперативне опреме“ испод одеће друге особе у подземној железничкој станици у Лондону 1. јула, преноси Ројтерс.

Како се наводи, фотографисање испод сукње постало је посебно кривично дело у априлу, а највећа запрећена казна је две године затвора.

У озбиљнијим случајевима, пресуда може укључивати и уписивање у регистар сексуалних преступника.

Суд је забранио 54-годишњем Дарену Тимсон-Ханту да путује лондонском подземном железницом, осим у случајевима „медицинских разлога, посете адвокатима, заказаних саслушања или разговора за посао“.

Такође, забрањено му је да користи апарате којима је могуће правити фотографије на јавном месту. 

Британско одељење за међународну трговину потвдило је да је Тимсон-Хант био запослен као владин адвокат до отказа у августу, али нису могли да кажу да ли је био део тима у преговорима за Брегзит.

Ово је прва пресуда по новом закону на територији Енглеске и Велса, наводи Ројтерс и подсећа да Шкотска има посебан закон о тој области.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво