У Русији облачно са местимичним падањем тенкова

Два војна оклопна транспортера драматично су атерирала када су испуштена из авиона током војне вежбе, а падобрани им се нису отворили, преноси портал RT.

Велика војна вежба Русије, Кине и Индије, у којој учествује 128.000 војника, укључивала је и ваздушни десант, током којег је 2.000 падобранаца и 200 различитих комада наоружања бачено из неколико десетина „иљушин-76“ транспортера.

Неколико падобрана, међутим, није се отворило, па су два оклопна транспортера, као што се може и очекивати, завршила на земљи у не тако добром стању.

У њима, срећом, није било посаде, а бачени су изнад празних поља тако да није било повређених, али су два транспортера потпуно уништена, саопштило је руско министарство одбране, које је покренуло истрагу зашто се падобрани нису отворили.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(уторак, 24. сеп 2019, 03:52) - anonymous [нерегистровани]

Posada ...

posada nije nikada u njima ....

(уторак, 24. сеп 2019, 01:58) - anonymousTO3A [нерегистровани]

2 PADOBRANA

Posle opsezzne istrage, prvi padobran je cinkario drugi I sada je zasticeni svedok!

(уторак, 24. сеп 2019, 00:44) - anonymous [нерегистровани]

hehe

Rusi su kao mi kad smo imali Jugu, uglavnom dobra država, sa pravim vrijednostima, država koja je sposobna da ima onoliko koliko treba stanovništvu za normalan život, ali u pojedinim segmentima u odnosu na Zapad ipak se osjeti taj opušteniji mentalitet

(понедељак, 23. сеп 2019, 22:12) - anonymous [нерегистровани]

Svrha vojne vežbe

Svrha vojne vežbe i jeste da se proveri u praksi sa ljudima, sa bezbednosnim osiguranjem da nema povređenih. Sa tolikim brojem angažovanih vojnika i jedinica vojne tehnike, komanda je i očekivala moguće incidente i zato ti transporteri nisu bili sa posadom kao u vreme SSSr-a. Verovatno je bilo još sitnijih incidenata koji nisu ovom prilikom objavljeni. Pre skoro godinu dana slično se desilo i amerikancima sa hamerima i njihovim transporterima. Svako ko je služio vojsku, u toku vojnog roka imao je makar jednu noćno-dnevnu uzbunu ili čak i vojne vežbe gde je bilo svega i svačega, gde su se ljudi na kraju smejali od muke raznim bizarnostima. Ovakve komentare daju najčešće oni koji nisu mnogo imali kontakata sa vojskom u životu

(понедељак, 23. сеп 2019, 21:59) - vanjuška [нерегистровани]

Maa ajte molim Vas

Isplatice osiguranje.....

(понедељак, 23. сеп 2019, 21:16) - anonymous [нерегистровани]

Sta bi

se nama desilo da sutra kazemo da se 120.000 vojno sposobnih muskaraca prebaci sa iz starog grada na novi beograd bez koriscenja mostova?!
A tek u Borcu??!!

(понедељак, 23. сеп 2019, 17:48) - anonymous [нерегистровани]

U Rusiji često nesreće i nezgode sa vosjkom.

Malo puno za državu koja se smatra supersilom?
Dobro je da nije bilo nešto nuklearno u tenku koji je tresnuo o zemljicu Rusiju.

(понедељак, 23. сеп 2019, 16:46) - anonymous [нерегистровани]

Па вежбе томе и служе

А и иначе, војна логика је сурова: ако су преостала два тенка, којима се отворио падобран, успела да обаве задатак, операција се књижи као велики успех!

(понедељак, 23. сеп 2019, 15:40) - Mikac [нерегистровани]

Nema štete

Nije to nikakva šteta ova dva što su prikazana i još desetine koje su se pokvarile prilikom vežbe već su bili planirani kao poklon vojsci Srbije!

(понедељак, 23. сеп 2019, 15:18) - Nikola [нерегистровани]

Donacija

Jesmo mi dobili te koji su pali bez padobrana?