Има 80 година а његове моћи не слабе – широм света прослављен Бетменов рођендан

Симбол Бетмeна, сијао је на фасадама зграда у 13 градова, обележавајући 80. рођендан светски познатог суперјунака.

Обожаватељи човека-шишмиша окупили су се на Бетменов дан, у метрополама широм света, а један број њих, међу којима су била и наравно деца, носили су костим суперхероја. 

У неким градовима одржане су и панел дискусије о јунацима из стрипова.

На ужурбаним улицама Мелбурна у Аустралији, и на Тргу Федерације, обожаватељи Бетмена усхићено су посматрали пројекцију симбола суперхероја. 

Симбол Бетмена засијао је и на пословној згради "Torre Reforma" у Мексику, затим и у Токију, Берлину, Риму, Паризу, Лондону, Сао Паолу, Јоханесбургу...

Бетменов дан се обележава сваке треће суботе у септембру.

Овај јунак из стрипа, а касније и из филма, брзо је стекао велику популарност убрзо пошто се његов лик појавио у 27. броју Детективских стрипова, 1939. године, најпре у Њујорку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво