Како да постанете предузетница

Пројекат „Знањем до циља“ одржава се другу годину заредом и има за циљ да свим женама омогући неопходна знања из области менаџмента и практичне пословне вештине, које су им потребне, како за покретање, тако и за унапређење сопственог бизниса.

Град Београд, Канцеларија за младе и компанија „Интерлинк бизнис центар“ реализују курс за предузетнице „Знањем до циља“, који ће обухватати 30 предавања са фондом од 60 часова у оквиру којих ће полазнице проћи обуку за предузетнице.

У 2018. години успешно је реализован пројекат, на коме су полазнице имале прилику да се упознају са основама за покретање бизниса, кроз теме као што су „Како да покренете свој бизнис“, „Основе рачуноводства“, „Како отворити старт-ап“.

Ове године ће полазнице и будуће предузетнице имати шансу да овладају напредним вештинама менаџмента. Учеснице ће имати прилику да од 02. октобра до 09. децембра, сваког понедељка, среде и петка, слушају предавање на одређену тему, у фиксном темину од 18.30 до 20 часова.

У склопу пројекта, полазницама ће бити емитован и образовни филм Ја као предузетница, у циљу бољег разумевања изазова које предузетништво са собом носи.

Теме које ће се ове године обрађивати су: пословни бонтон, психологија потрошача, вештине креирања тражње код купаца, управљање маркетинг миксом, ПР – како наступити у медијима, комуникација са купцима, превазилажење треме у јавном наступу, самомотивација, предузетница као продавац, како направити професионалан профил, предузетница као маркетинг менаџер, коучинг у бизнису, инсталација Вордпрес (Wordpress) платформе и креирање Вордпрес сајта, креирање веб продавнице, Гугл аналитикс, Фејсбук и Инстаграм оглашавање, као и многе друге.

Креирањем налога на веб сајту полазнице курса ће моћи да приступе предавањима, садржају и додатном материјалу, као и да комуницирају са предавачима и другим корисницама. Прављење налога ће корисницама обезбедити и обавештења о предавањима и новим садржајима.

Предавања ће држати квалификовани предавачи и успешни привредници са знањем и искуством. Поред предавања и преношења знања кроз примере и радионице, предавачи ће имати и саветодавну улогу и представљаће подршку учесницама.

На крају самог курса, полазнице ће полагати онлајн тест који ће саставити и проверити предавачи, при чему оне које га положе добијају сертификат о завршеном курсу иновационог предузетништва. Прошлогодишњи завршни тест полагало је 1.716 жена, од којих га је успешно положило 522 особе.

Један од најзаслужнијих за реализацију овог пројекта је члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

„Платформа Знањем до циља представља заједнички пројекат Министарства за иновације и технолошки развој, Града Београда, Канцеларије за младе града Београда и компаније 'Интерлинк бизнис центар'. Након реализације пројекта у 2018. години успели смо да остваримо велики успех и мотивишемо неколико хиљада жена да закораче у свет предузетништва. Сигуран сам да ће овогодишња реализација пројекта донети још један корак напред и смањење незапослености у нашем граду. Знања и вештине којим овладају учеснице пројекта, биће довољне да се равномерно упусте у тржишно надметање. Постаните део платформе Знањем до циља и пратите бесплатне радионице сјајних предавача“, истакао је Петронијевић.

Пројекат „Знањем до циља“ омогућава свим женама које су мотивисане за учење и развој, да на једном месту стекну практична знања из области и тема које су од великог значаја за вођење свог бизниса и успешно пословање.

Полазницама ће бити пружене информације и знања, кроз специфичне теме, које су ретко заступљене на курсевима о пословању, а које заправо чине темељ бављења предузетништвом. Учеснице ће праћењем онлине предавања уживо, ојачати своје вештине и потенцијале, а притом ће штедети своје време и ресурсе.

За праћење овог програма није неопходно никакво предзнање, већ је битна жеља да се научи нешто ново и мотивисаност да се стекну потребна знања. Пројекат пружа свим женама једнаку шансу да се образују и усавршавају.

Поред тежње побољшања положаја жена у привреди, пројекат као идеју има и јачање родне равноправности и подстицање жена предузетница да се истакну на тржишту. Како у Србији жене због родних и културолошких проблема, нажалост често нису довољно информисане о томе где могу да раде и шта им је све неопходно за започињање сопственог бизниса, овај пројекат представља јединствену шансу да на лак начин дођу до важних података.

Кроз едукативна предавања у оквиру овог пројекта, жене ће бити оспособљене да самостално долазе до потребних информација и да се осећају компетентно да започну и воде свој посао.

Жеља организатора овог пројета је управо та да жене у Србији не одустану на самом почетку, већ да превазиђу препреке, усуде се, изађу на тржиште, истакну своје потенцијале, докажу се и успешно остваре своје циљеве.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво