На Ртњу је енергетски најснажније место на свету

Сокобањска падина Ртња већ је туристички знана, али она, северна, бољевачка чини се још интересантнијом. Од овог лета, туристи могу да уживају у новим чарима те мистичне планине.

Све је почело отварањем потпуно еколошког велнес-спа хотела са четири звездице. Изграђен је од дрвета и камена, а отпадне воде се разлажу на природан начин без коришћења хемијских препарата. Због тога је и базен за купање специјално пројектован.

„Састоји се из два базена. У горњем базену где преовладавају подводне и надводне биљке, маховина, алге и локвањи се вода пречишћава и прелива у доњи део који се користи за купање", рекао је Никола Јаковљевић из Хотела „Рамонда".

Како и најдужи пут почиње првим кораком, тако се и овде туристички развој наставља. У плану је изградња жичаре до врха Ртња.

„До краја године имаћемо и пројекат и сву потребну документацију, тако да већ у 2020. можемо званично да предамо пројекат Министарству трговине, туризма и телекомуникација", каже Александра Благојевић, директорка Туристичке организације Бољевац.

За Ртањ се везују веома необичне приче – да није настао природним путем, већ да је најстарија грађевина на планети, да га посећују ванземаљци, а 2012. су овде људи са свих меридијана дошли да пронађу спас од најављеног смака света.

Светилиште Врело је, ипак, најчудесније јер је то место енергетски најснажније на свету.

„Три енергије су у питању, оргонска, електро и магнетна и оне када се споје јако су повољне за људски организам. Артур Кларк је говорио да је Ртањ пупак света", каже Ивана Мандић.

У овом енергетском ковитлацу, за добробит целог организма, требало би боравити 20-так минута, два три дана заредом. За још бољи ефекат било би лепо то исто поновити након две недеље. Ето доброг начина да се туристи привуку да дођу поново.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи