Хало, курирска служба? Донесите ми паприке за ајвар!

Од куповине уџбеника, до набавке зимнице за ајвар – ништа није необичан захтев за курирске службе које немају баш дугу традицију у Београду. Становници престонице су изгледа њихову важност схватили најбоље протеклих месеци када је требало стићи са једног краја града на други упркос гужвама и затвореним улицама. И за то време било је много посла, али и анегдота.

Књиге и школски прибор, паприке за ајвар – најчешћи захтев једној курирској служби ових дана. Купују и хаљине, достављају, по потреби и замењују ципеле, плаћају рачуне, све према списку.

Некада није довољна једна продавница, набавка се одужи. Тек сваки захтев се испуни, чак и онај зеленије, никако зреле банане. И данас нови радни задаци.

„Да купи у трафици две СИМ картице и оде на шалтер Поште и да све то пошаље у други град“, описује део радног дана курира Далибор Савковић, власник курирске службе. 

Навикли су се једни на друге. Не зову их куририма, него их ословљавају искључиво именом.

Понекад, током дана виђају се више пута. Из кол-центра их упозоре у ком делу града су гужве да их избегавају, али и без тога они знају пречице до адресе своје муштерије. А то им сада значи још више због радова у граду и честих измена у саобраћају.

„Они добро познају град, знају пречице, где могу да се паркирају, а да им не дође Комунална милиција или нешто слично јер они се задрже два до три минута, можда више кад упадну у гужву, увек имају неколико испорука па не могу да се задржавају“, објашњава Савковић.

Конкуренција је велика, а посао захтеван па се зато увек смишљају начини да се дође до муштерија. Све је популарнија и куповина уз помоћ апликација. 

У журби се и погреши, али не у наружбини већ у саобраћају. Стигне по нека казна комуналне полиције и по нека примедба незадовољних клијената. Све се проверавају. Мора да се утврди да ли су основане.

Сви, без изузетка прво прођу обуку да би пропуста било што мање. А посла, због све мање слободног времена, имају готово све курирске службе у граду. Само је питање до када треба робу да испоруче.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво