И „Гучи“ у борби против климатских промена

Италијанска модна кућа „Гучи“ обавезала се да ће у процесу производње водити рачуна о емитовању угљен-диоксида. Овим гестом компанија подсећа на улогу коју модна индустрија има када је реч о екологији и заштити животне околине. многи сматрају да је модна индустрија један од највећих загађивача данашњице.

Представници компаније „Гучи“ изнели су своје калкулације укључују читав ланац добављача, јер је 90 одсто њих одговорно за производњу штетних гасова.

Тако овај модни бренд своју посвећеност очувању околине дели на два дела - први је избегавање и смањивање штетних материја које се испуштају, што је постигнуто пребацивањем на обновљиву енергију у свим радњама ове компаније, док други део подразумева замену и неутрализацију гасова, што се постиже сарадњом с организацијама које се боре за задржавање угљеника ван атмосфере.

„Компанија 'Гучи' ће наставити да ради на паметан и стратешки начин како би се избегао и смањио утицај штетних гасова, а истовремено ће инвестирати у иновације које се односе на одрживост. Ипак, мислимо да ни то није довољно јер се суочавамо са страшним изазовима одрживости“, рекао је директор компаније Марко Бизари.

број коментара 0 Пошаљи коментар