Возачи, пажња! Фен на путу

Једна неустрашива бака, узела је закон, односно фен, у своје руке и, мотрећи на путу, приморава возаче који прекораче дозвољену брзину – да успоре.

Пати Баумгартнер из Полсона у држави Монтана, живи у крају кроз који пролази прометни локални пут, у близини којег се често играју њени унуци. 

Уместо да чека да полиција реагује, одлучила је да изађе на улицу са феном за косу, како би преварила возаче да помисле да је у питању радар, преноси thesun.co.uk.

„Заборављају да треба да успораве кроз насељено место. Много је људи који се жале да не могу ни да пешаче ни да возе бицикле овде. Разговарали смо у крају, о томе како да успоримо аутомобиле. Одлучили смо да седнем у столицу са феном у рукама“, рекла је Пати.

Иако још није сигурна да је и у којој мери трик упалио, упорна бака се неће склонити са позиције из које „прети феном“.

За баку с чудним радаром, сазнала је и локална полиција која је у њеној намери не омета.

„Није званично, али ја бих јој дао почасно звање саобраћајног полицајца. Не знам како бих могао да јој помогнем, осим да јој дам своју капу и значку, како би изгледала мало званичније“, рекао је полицајац Ноа Песола.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 16. сеп 2019, 19:57) - anonymous [нерегистровани]

Usporavanje saobraćaja

Ništa ne usporava saobraćaj tako efikasno kao kružni tok. A pritom ne ometa protok, ako se pravilno projektuje (što na Balkanu obično nije slučaj). Kroz crveno na raskrsnici vozači mogu da prođu, ali na kružnom toku moraju da zaobilaze, što ne ide velikom brzinom. U sredinu još staviš neku betonsku skulpturu/žardinjeru i milina. Druga opcija je onaj masivni sigurnosni stubić koji se izvlači iz tla. Sa rampom, kao kod naplatnih kućica. Svaki vozač mora da stane, pritisne dugme i onda se rampa podigne i stubić skloni. Da vidiš kako bi usporavali. A malo košta.