Признај! Признај да ниси вештица!

Жена која се представљала као вештица била је приморана да се покаје на локалној телевизији у Чеченији због лажног представљања и „чаробњаштва“ којим се бавила, у оквиру акције локалних власти, које се боре против „вештичарења“ и обмањивања људи.

Секинат Ибрагимова била је популарна у Чеченији, где су је мештани молили да „баца уроке“ на бивше супружнике или да им помогне при полагању испита. 

Али у оквиру кампање против „чаробњаштва“, где главну реч води председник Рамзан Кадиров, она је притворена и јавно осрамоћена.

„Била сам на погрешном путу. Не питајте ме више за помоћ“, изјавила је на главној ТВ станици у Грозном.

У програму су приказане и фотографије на којима се виде неке од њених шестогодишњих активности – бацање урока и црне магије.

Међу предметима који су јој одузети су разне браве, кључеви, земља са гробља и папири са нејасним написима.

Полиција је саопштила да су такви предмети типични за самозване чаробњаке.

И у јулу је полиција сумњичила за „вештичарење“ Есет Есамбајеву, која је посећивала гробља и спроводила ритуале који укључују топљење олова, преноси dailymail.co.uk.

У полицији су навели да на испитивању није могла да објасни чиме се заправо бави, и да се на крају изјаснила кривом и молила за опроштај.

„Борба против такозваних вештица и чаробњака спроводи се на иницијативу Рамзана Кадирова већ неколико година“, речено је у извештају на локалној ТВ станици.

Кадиров у тој намери има свесрдну подршку председника Владимира Путина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво