Преминуо после секса на службеном путу – суд одлучио да послодавац мора да плати одштету

Човек који је на службеном путу преминуо услед срчаног удара, после сексуалног односа са, за јавност непознатом женом, жртва је чијој породици припада одштета на терет послодавца, одлука је француског суда.

Преминули је био инжењер и радио је у централном делу Француске на пословима у железничкој компанији ТСО.

Фебруара 2013. године, провео је ноћ са женом у хотелу у месту Мен сур Лоар, након чега је у соби пронађен мртав.

Власти Француске сматрају да је реч о несрећи на службеном путу, због чега породица преминулог треба да добије одштету од послодавца.

То значи да ће ужи чланови породице преминулог месечно добијати суму до 80 одсто износа његове плате, све до године у којој би преминули био пензионисан.

Године 2016, суд је, разматрајући случај, изнео мишљење да је секс део нормалног живота као што су то на пример, туширање и јело.

Послодавац се на одлуку суда жалио, али су аргументи компаније одбијени као неприхватљиви.

Представници послодавца су тврдили да њихов запослени није извршавао професионалне дужности кад је у хотелску собу довео непознату жену.

Међутим, суд је закључио да је послодавац одговоран за сваку несрећу која се догоди на службеном путу, јер према закону, запослени током пута има право на заштиту, независно од околности.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво