Дете на излету пронашло ручну бомбу па је донело у вртић

Стручњаци за деактивирање експлозивних направа из шведске полиције одазвали су се на позив васпитача једног вртића након што је једно од деце унело ручну бомбу у просторије.

Особље вртића у јужном шведском граду Кристијанштад позвало је полицију када су открили сумњиви предмет увече након што су деца отишла кући.

Када је полицајци стигли у вртић, одмах су схватили да се ради о ручној бомби и позвали стручњаке за деактивирање експлозивних направа.

Дете је највероватније пронашло направу када је вртић био на излету на пољани где војска понекад изводи вежбе.

„Војска користи велика отворена поља за вежбе, али су у одређена доба година она отворена за јавност“, објаснио је портпарол из шведске полиције.

Полиција је одбила да идентификује дете које је донело направу, саопштивши само да је млађе од седам година.

Срећом, случај је сада затворен, али су ствари могле много другачије да се одиграју, рекао је полицајац Томас Содерберг за лист Експресен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво