Балон ожалошћене ћерке путовао од Енглеске до Пољске

Никола Боулер пустила је хелијумски балон у ваздух изнад Бирмигема, у Великој Британији, да би обележила годишњицу смрти свог оца, а балон је, потпуно неочекивано, прешао чак 1.700 километара.

Летео је изнад мора и копна и доспео у Пољску, где је у селу Тросков, на североистоку земље, у близини свог дома балон пронашао земљорадник Радослав Гач, преноси АП.

„Понекада погледам у небо и 'разговарам' са својим татом. Тако сам умислила да ће и балон одлетети до њега. Мој тата није много путовао, а овај балон, који је прилично далеко летео, значио би му пуно. Смејао би се овоме, сигурно“, каже Никола Боулер.

Боулер и њен супруг су 2. септембра пустили више мањих, хелијумских балона у ваздух с једним посебним, звездастим балоном, на којем је писало: „Заувек отишао, али никада заборављени тата / Дерек, 26. април 1950 - 2. септембар 2018. године“.

Са друге стране балона уз свој број телефона оставила је и поруку: „Молим вас, напишите ми докле је путовање мог тате стигло. Никола“.

„Осећао сам се помало тужно и помало срећно што се ћерка сећа свог оца, и на годишњицу његове смрти ради нешто овакво“, изјавио је Гач.

Никола је додала да је број мобилног телефона са којег је добила поруку морала да пронађе на Гуглу и да је закључила да је Гач, заиста, из Пољске.

„Помислила сам да се неко шали са мном“, истакла је Никола и додала да није могла да верује да балон може толико далеко да одлети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво