Вожња олдтајмера, вожња за уживање

Од старих возила до електомобила путовање траје деценијама. Али, за љубитеље аутомобилизма, то могу да буду и различите странице исте приче.

У олдтајмере убрајамо оне аутомобиле који су старији више од 30 година. Возила што су старија то су и вреднија. Када се лепо дотера, оживи новим бојама олдтајмер је спреман да говори о једном старом времену.

„Љубав према старим колима, у ствари, потиче од оног што смо некад радили. Та љубав никада не ишчили из човека. Колекционар је увек тешко бити зато што ауто мора бити како треба, мора бити оригинал. Морате признати да за ауто стар 50-60-70-80 година врло тешко можете наћи делове“, објашњава колекционар олдтајмера Перица Луковић.  

Осим организовања релија олдтајмера, Луковић са тимом љубитеља старих аутомобила ради на дизајнирању електромобила. Повратак у будућност, аутомобил који не загађује животну средину.

Какда је видео да у Србији мало ко организује рели, прави рели олдтајмера Луковић је пре осам година почео да организује овакве манифестације.

Још мало о старинама које се не заборављају. Прошле недеље одржан је рели олдтајмера, где су учествовала 22 аутомобила. Ишли су путем Београд-Голубац-Лепенски вир-Кладово-Транспагарашаза-Кикинда.

„Уживаш у звуку мотора, уживаш у природи, гледаш наоколо. То није баш ауто за ауто-пут, јер иде доста брзо, али тамо да возиш то је губљење времена. То је за уживање, то је за нешто сасвим друго, то је нека стара техника, стара технилогија и облик. Ја кажем ови аутомобили су скуплптуре на точковима“, објашњава Јанко Вратник из Љубљане.

Следеће године у јуну је планиран нови рели олдтајмера. У жељи да покажу да оно што је старо а одржавано може да буде лепо и вредно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво