Свадбено сликање 65 година после венчања

Парови старији од 80 година снимили су јединствене фотографије венчања у болничким одељењима у Шангају на прослави годишњег фестивала Ћи Сји или Кинеског дана заљубљених.

Ђу Џинкшјан и његова 10 година старија супруга своју фотографију са венчања снимили су тек после 65 година брака. Снимљена је на болничком одељењу, јер због лошег здравља, супруга није могла да устане из кревета.

„Први пут снимамо овакву свадбену фотографију. Моја жена заиста је прелепа и има више од 90 година“, каже Ђу Џинкшјан.

Ђуова супруга у болници је већ три године. 

„Супруг долази свако јутро у шест сати како би јој дао доручак и измасирао је. Такође, свакодневно је изводи у шетњу. Понекад веома тихо разговарају, попут младих љубавника“, прича медицинска сестра Чен Јуанјуан. 

Још један пар – Ма Ексинг и Шу Меиђен, заједно је већ 66 година. 87-годишња Шу још једном је обукла венчаницу ради слике. Ма, са својих 86 година, узбуђен је као младић. Медицинско особље са посебним емоцијама говори о њиховој дугогодишњој љубави.

„Старац се према својој жени понаша као према малој принцези, ради све по њеној жељи. Завидимо им. Сваки дан за њих је као Дан заљубљених“, наводи Жан Ман, главна медицинска сестра болнице.

Ћи Сји фестивал, који се одржава седмог дана седмог Лунарног месеца по кинеском календару, сваке године слави сусрет паука и ткаље у кинеској митологији. Празник датира из времена династије Хан, пре више од 2.200 година. Уврштен је на прву националну листу нематеријалне културне баштине у мају 2006. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара