Посетиоци тврде да у Лувру влада хаос

Посетиоци највећег француског музеја Лувр све више замерају што су приморани да у дугим редовима чекају да би видели најчувенију слику тог музеја, портрет Мона Лизе Леонарда да Винчија.

Посетиоци се жале што се у редовима чека дуго, али највише им смета што им је дозвољено да само неколико минута посматрају славну слику јер их чувари терају да наставе да иду даље, пише Њујорк тајмс.

С обзиром на то да је слика малих димензија, посетиоци се жале да не могу ни добро да је виде са удаљености која је дозвољена.

Иначе, Мона Лиза је тренутно измештена са свог стандардног места јер се та сала реновира и смештена је у монументалну дворану „Медичи“ у којој се налазе Рубенсова платна која својом величином доминирају над њом.

Управа Лувра, зато предлаже посетиоцима да закажу „Сусрет са Мона Лизом“ јер само ће они који имају резервацију, од њих 30.000 који дођу само да би видели Леонардову слику, моћи сигурно то и да учине, али такође, само неколико минута.

Посетиоци се жале да им чувари дозвољавају само минут да направе селфи поред Мона Лизе и тврде да у Лувру влада хаос, да је лоше организован и да се чувари лоше опходе са посетиоцима.

Лувр је најпосећенији музеј на свету и сваке године у њега дође најмање 10,2 милиона посетилаца, од чега скоро 80 одсто долази само због Мона Лизе.

Управа је дозволила посете Лувр само током три дана у недељи и препоручује заинтересованима да већ сада резервишу термине за посете током јесени јер је то једини начин да им могу гарантовати улазак у Музеј.

Мона Лиза ће бити враћена на своје стално место у октобру, када ће бити отворена велика изложба посвећена 500. годишњици Леонардове смрти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи