Могућ затвор за двоје туриста због крађе песка

Бели песак са Сардиније сматра се цењеним јавним добром и забрањено га је износити са острва, а двоје Француза би чак могло у затвору да заврши након што су ухваћени са 40 килограма у аутомобилу.

Упркос томе што тврде да су песак хтели да однесу кући као сувенир и нису ни знали да крше закон, надлежни их терете за крађу са отежавајућим околностима.

Сардинијски бели песак је проглашен јавним добром и строго је забрањено његово озношење са острва, јер су због тога неке од плажа годишње губиле тоне песка.

Туристима из Француске сада прети затворска казне између једне и шест година због крађе са отежавајућим околностима јер је у питању јавно добро.

Полиција је песак открила спакован у 14 пластичних боца, а узет је са плаже Чиа, на југу Сардиније. Ухваћени су пре него што су се укрцали на трајект у Порто Торесу, који вози за Тулон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво