Завршене „Међународне војне игре 2019“

На позив руског министра одбране, генерала армије Сергеја Шојгуа, у финалној трици Тенковског биатлона на полигону Алабино код Москве, којом су завршене „Међународне војне игре 2019“, присуствовала је и делегација Министарства одбрана Србије.

Победник петих Међународних војних игара које се одржавају у десет земаља је екипа Руске Федерације. Војници Србије надметали су се у дисциплинама тенковски биатлон, војни рели и снајперска граница са екипама из Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Од 23 земље, Србија се ове године на Тенковском биатлону изборила за осмо место. Бољи пласман за наше тенкисте спречили су лоши временски услови, ипак, нису незадовољни постигнутим.

„Пошто ми овај тенк немамо у свом наоружању, он је за нас још увек непознаница. Доста тога знамо, већина је већ учествовала у тенковском биатлону, али у условима када је воде и блата на све стране, ту нам је зафалило да прођемо боље“, наводи Раде Адамовић, руководилац наше екипе на Тенковском биатлону.

На Међународним војним играма које су у 10 земаља на 21 полигону организоване од 3. до 17. августа учествује укупно 5.000 војника. Војска Србије такмичила се у три од 32 војне дисциплине.

Међународне војне игре први пут су организоване 2015. године на идеју руског министра одбране. Тада су војници Србије заузели треће место. Осим такмичења, ове игре су прилика и за размену искустава, али и сусрете министара одбране.

„Министар Шојгу је изразио своје поштовање председнику Вучићу и нашој политици војне неутралности и слободне земље и позвао је председника Вучића, као и нашу почасну чету, да узме учешће на паради поводом 75. годишњице Дана победе. Ми смо заједно победили и заједно треба и да прослављамо“, истиче министар одбране, Александар Вулин.

„Наша сарадња траје одавно и стално је у развоју. То се пре свега види на вежбама на Међународним војним играма. Главни резултат тога су односи које сада имају наши официри који учествују на овим Играма, што помаже бољим односима оружаних снага две земље“, нагласио је министар одбране Руске Федерације, генерал Сергеј Шојгу.

Уз сналажљивост у војним дисциплинама Србија је у Алабину представила више штампаних издања министарства одбране, али и војни оркестар. На такмичењу 11. и 13. августа, оркестар „Станислав Бинички“ надметао се с војним музичарима из десет земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво