Пола милиона посетилаца Метрополитена видело изложбу посвећену рокенролу

Изложба у њујоршком музеју Метрополитен „Свирај гласније: инструменти рокенрола“, достигла је број од пола милиона посетилаца 14. августа, саопштили су организатори.

Током 18 седмица откако је отворена, изложба је привукла многе посетиоце који су први пут прешли праг највећег америчког музеја. 

Анкете које је спровела служба маркетинга Метрополитена, показала је да је од пола милиона посетилаца, 12 одсто, односно 60.000, први пут дошло у овај музеј и то само да би видели баш ову изложбу, која ће бити отворена до октобра.

Да би обележили долазак петстохиљадитог посетиоца, музеј му је поклонио комплетан каталог са фотографијама свих експоната.

Цела изложба посвећена је инструментима на којима су свирали и компоновали чувени музичари рокенрола.

Изложено је више од 130 инструмената на којима се свирало од 1939. до 2017. године.

Међу експонатима су инструменти на којима су свирали Чак Бери, Ерик Клептон, Шерил Кроу, Боб Дилан, Леди Гага, Џими Хендрикс, Џона Џет, Џон Ленон, Пол Макартни, Стив Милер, Џони Мичел, Џими Пејџ, Елвис Присли, Принц, Кит Ричардс, Брус Спрингстин, Ринго Стар, Еди ван Хален, Сент Винсент....

Такође, изложени су оригинални плакати за концерте, костими у којима су музичари наступали на сцени и видео снимци са концерата.

Изложбу су омогућиле бројне фондације међу којим су Фондација Џона Прикера, Фондација Вилијема Рандолфа Херста и Национална фондација за уметност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи