„Тапацирао“ јакну са више од 70.000 евра

Цариници у сарадњи са полицијом, на улазној страни граничног прелаза Батровци, у џеповима јакне коју је један путник носио на себи пронашли су преко 70.000 непријављених евра.

Прекршај је откривен 21. јула око шест сати ујутру када је на ред за контролу стигао „волво“ холандских регистарских ознака којим је из Ротердама ка матичној земљи путовао 41-годишњи држављанин Холандије турске националности у друштву једне сапутнице.

Иако су путници рекли да немају ништа да пријаве, контрола је показала супротно када су царински службеници у џеповима возачеве јакне пронашли 72.650 евра.

Возачу и његовој сапутници је враћено по 10.000 евра, што је дозвољени износ који не подлеже пријављивању, а нешто више од 50.000 евра је задржано до окончања поступка током ког путници имају прилику да докажу порекло новца.

Управа царине подсећа путнике да унос девиза у Србију није лимитиран, али су сви у обавези да пријаве износе веће од 10.000 евра – како при уласку, тако и при изласку из земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара