„Тапацирао“ јакну са више од 70.000 евра

Цариници у сарадњи са полицијом, на улазној страни граничног прелаза Батровци, у џеповима јакне коју је један путник носио на себи пронашли су преко 70.000 непријављених евра.

Прекршај је откривен 21. јула око шест сати ујутру када је на ред за контролу стигао „волво“ холандских регистарских ознака којим је из Ротердама ка матичној земљи путовао 41-годишњи држављанин Холандије турске националности у друштву једне сапутнице.

Иако су путници рекли да немају ништа да пријаве, контрола је показала супротно када су царински службеници у џеповима возачеве јакне пронашли 72.650 евра.

Возачу и његовој сапутници је враћено по 10.000 евра, што је дозвољени износ који не подлеже пријављивању, а нешто више од 50.000 евра је задржано до окончања поступка током ког путници имају прилику да докажу порекло новца.

Управа царине подсећа путнике да унос девиза у Србију није лимитиран, али су сви у обавези да пријаве износе веће од 10.000 евра – како при уласку, тако и при изласку из земље.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. јул 2019, 17:18) - anonymous [нерегистровани]

Eeh eh....

Ma najveći šverceri su carinici na graničnim prelazima... Oni najviše švercaju tj. uzimaju, a prijave neku dugu cifru...