Она са Јамајке, он из Србије – живе у Чикагу, а одмарају у Прокупљу

Младу Јамајчанку љубав је довела у Србију, где је решила да узме православну веру. У манастиру Конџељ крај Прокупља, где са супругом проводи летњи одмор крстили су се она и њихов једногодишњи син.

Драган је из Прокупља, Џасмин са Јамајке. Срели су се и заволели у Чикагу. Васиона је, кажу хтела да се тако споје два света, на неком трећем месту, а прсте су мало умешале и друштвене мреже.

„Упознали смо се преко Фејсбука. Свидела ми се, послао сам јој поруку. Кренули смо да се дописујемо и после месец дана изашли смо на вечеру и одатле је кренула наша веза“, присећа се Драган Миленковић.

После две године су се венчали. Прошле су добили сина Лазара с којим проводе одмор у Прокупљу. Пре познанства с Драганом, Џасмин каже да није ни чула за Србију.

„Волим људе, храну, бурек, ракију, а посебно Драгана“, признаје Џасмин.

У Прокупљу су прославили и Лазарев први рођендан, а заједно с мајком, која је променила веру, крстили га у Конџељском манастиру.

„Позвала сам мајку да јој кажем. Мојим родитељима је веома драго, нису имали ништа против наше везе и тога да се крстим. Само је рекла 'Хвала Богу'“, каже Џасмин Миленковић.

Драган је већ 15 година у Америци, а жеља му је да се једног дана врати у Прокупље. До тада, Лазара ће васпитавати у духу наше културе и традиције.

„Пробаћу да му српски буде први језик, баш због тога што моји мајка и отац живе овде, не знају енглески, тако да ако он не буде причао српски, неће моћи да се споразумева са пола родбине овде“, објашњава Драган.

Мама, тата, баба, деда, већ уме да каже, а прве кораке је као и његов тата, направио управо овде, на прокупачким улицама.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. јул 2019, 22:49) - strikan striko [нерегистровани]

Prokuplje

Svaka cast za kuma ! Strikan Striko nije dugme !

(понедељак, 22. јул 2019, 13:31) - anonymous [нерегистровани]

Срећно!

Врло лепа прича. Диван пар и преслатко дете! Младенцима и новокрштеном Лазару желим свако добро од Господа!