Нови покушај Ватикана да реши мистерију нестале девојчице

Ватикан је предузео још један покушај да реши мистерију нестанка тинејџерке пре 36 година. Први покушај решавања одиграо се 11. јула када су стручњаци и полиција отворили две гробнице за које је стигла дојава да се у њима налазе остаци Емануеле Орланди. Међутим, мистерија је само продубљена зато што се у гробницама нису налазили никакви остаци.

Зато су стручњаци данас почели да истражују две костурнице, које су пронађене током прве претраге.

Породица Емануеле Орланди нада се да ватиканско теутонско гробље крије кључ мистерије, која је обузела Италију још пре 36 година.

Потрага је и даље усмерена на гробље где су током прве претраге 11. јула откопани гробови две принцезе, а за које се испоставило да су били празни.

Током претраге, пронађене су и две костурнице, као и тајна врата у згради поред.

Директор прес службе Свете столице, Алесандро Ђисоти, рекао је да су данас отпочеле нове претраге, које укључују две костурнице близу принцезиних гробница.

Објаснио је и да форензички стручњаци анализирају све остатке „према међународним протоколима“ и да не може да каже колико ће им тачно требати времена.

Научници ће моћи да одреде старост било којих костију у року од пет сати, али ће формална идентификација ДНК трајати много дуже.

Са ватиканском екипом био је један стручњак којег је изабрала породица Орланди.

Тевтонско гробље у Ватикану налази се поред зидина и ушушкано иза Базилике Светог Петра, а у њему се захрањују немачки чланови католичких институција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи