Затекли уморну тигрицу у свом кревету

Бежећи од поплава које су погодиле индијски национални парк „Казиранга“, одрасла тигрица се ушуњала у једну кућу да одспава и одмори се.

Организација "Wildlife Trust of India" каже да је тигрица спажена на локалном ауто-путу у државу Асам, недалеко од поплављеног националног парка у којем је већ 50 животиња угинуло.

Ауто-пут, који направљен изнад околног терена, представљао је безбедну руту за уморну тигрицу, али је она због бучног саобраћаја потражила неко друго уточиште.

Нашла га је у дому индијца по имену Мотилал, који поред ауто-пута има продавницу и кућу.

Ратин Барман, који је водио операцију спасавања тигрице, каже да му је власник рекао да је тигрица у кућу ушла рано ујутру и да је одмах пронашла кревет и легла.

Чим је схватио да му се тигрица ушетала у кућу, Мотилал је са породицом изашао напоље и сачекао стручњаке.

„Сјајна ствар је што је нико није узнемиравао па је могла да се одмори. У овом региону људи имају велико поштовање према дивљим животињама“, истакао је Барман.

То је потврдио и Мотилал који је рекао да ће сачувати чаршав и јастуке на којима се тигрица одмарала.

Барман и његова екипа нису желели да је успављују и још више узнемиравају, па су накратко зауставили саобраћај на путу, отворили врата куће, а онда је петардама пробудили.

Тигрица је убрзо напустила кућу и запутила се у правцу џунгле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво